top of page

manifests

EDICIó 2021

Bon dia a totes i tots.

Benvingudes, Gràcies per estar i formar part d’un dia tan especial.

 

El Fescamp naix de la inquietud d'un grup de mestres i famílies que teníem la il·lusió de fer sonar la nostra música i gaudir de la nostra cultura al Camp de Morvedre. 

 

☔Com sabeu, després del meravellós matí que vam passar ací el 25 de setembre, vam haver de cancel·lar la vesprada per pluges torrencials.

 

💛Després d'haver vist en les vostres cares la il·lusió compartida i d'haver comprovat la quantitat de joves i famílies que us vàreu mullar per la llengua amb un somriure (i fins i tot animant-nos), no podíem deixar el Fescamp sense acabar! Ens heu donat molta força.

 

I ara sí, avui, la Coordinadora per l’ensenyament en valencià del Camp de Morvedre-escola valenciana (la Cevcam) estem d’enhorabona perquè iniciem un nou projecte amb vosaltres.

 

Després de molts mesos de treball, per fi avui encetem aquesta nova etapa a la nostra comarca  per demostrar que està més viva que mai.

 

Totes coneixeu la Cevcam, perquè fins ara ha organitzat activitats com les trobades d’escoles en valencià, on hem anat any rere any amb les nostres famílies i escoles, poble a poble, dient que estudiem en valencià i que en valencià vivim. Inclòs en els anys més difícils.

 

Som un grup de mestres, professores i famílies unides per la voluntat de treballar per “l’escola que volem”, però avui anem més enllà, i amb la voluntat de seguir potenciant llengua i cultura, avui naix el FESCAMP, un projecte cultural, musical i reivindicatiu.

 

Amb aquest festival volem fer comarca, volem gaudir de propostes musicals i culturals en la nostra llengua. Volem ser un punt de trobada de joves de Camp de Morvedre i altres comarques valencianes. Volem compartir, des del respecte, la tolerància i la responsabilitat.

 

Som un festival arrelat al medi, i per això cada any celebrarem el Fescamp i la resta d’activitats de la coordinadora a un poble diferent del Camp de Morvedre.

Aquest any, agraïm a l’ajuntament de Petrés el seu compromís des del principi en aquest projecte.

 

Som un festival FEMINISTA, compromés en la igualtat real en totes les seues dimensions, dalt i baix de l’escenari. El FESCAMP és un espai segur on tenim cabuda totes les identitats, opcions sexuals i tots els orígens, sense cap tipus de discriminació,i per tant, rebutgem qualsevol comportament i ideologia que no construisca ponts entre persones, territori i cultura. Volem diversitat, pluralitat i compromís social.

 

Volem que la nostra comarca, una de les més xicotetes del País Valencià, siga un espai de referència, que, també, acompanye a la nostra joventut en el camí de la consciència, vertebrat a un territori que és nostre, i que el volem en valencià, perquè allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble.

 

Gràcies per estar ací!

bottom of page